torsdag 6 september 2012

Oycksdrabbad dotter

Nyss hemkommen från en eftermiddag på Falu akutmottagning, som vanligt en aning långdraget.
Dottern tog det dock med ro, hon har mer vana än mig på att spendera timmar där. Den här gången var det ingen ridolycka utan en träningsolycka inom friidrotten. Hon är ju tränare för en barngrupp 7-9år och under uppvärmningen igår kväll gjorde hon illa knät. I ett indianhopp så knäppte det till i knät under upphoppet och när hon landade kunde hon inte stödja på benet ordentligt. Hon var svullen och hade jätteont när hon kom hem igår och idag var vi till vårdcentralen där läkaren dränerade 20ml blod och sen skickade oss vidare till Falun för röntgen och träff med ortoped. Hon har fortfarande blod i knät men ortopeden valde att inte dränera igen då hon har väldigt ont. Nu är det vila imorgon och försöka röra sig lite försiktigt med benet och vänja sig med kryckorna som gäller. Skol-SM blir det dock inget av med för henne tyvärr, synd för hon hade äntligen fått tillbaka gnistan och har gjort jättebra kast med bra längder under träningarna den senaste tiden.

Sonen är förkyld med konstig temperaturskiftning, ena stunden är han iskall i ansiktet nästa kan han vara jättevarm. Han är inte jätteförkyld men hostar emellanåt, nyser en del och är täppt i luftvägarna men han orkar ju inget, är han uppe en stund blir han helt slut så han ligger mest och läser eller spelar GameBoy. Han var ju tvungen att följa med till Falun idag och han har skött sig jättebra och inte klagat utan har suttit med sitt spel, utom när han mått lite sämre då han istället kommit och velat bli kramad en stund för att sen sätta sig och spela igen i väntan på att få åka hem. Belöningen för att han skött sig så bra fick bli att äta på Burger King i Borlänge. Det var mycket uppskattat av båda barnen.

Kommer att vabba även imorgon men göra ett gästbesök på jobbet en stund på morgonen för att hjälpa en kollega med en sak. Har faktiskt börjat känna att det är okej att vabba, jag har ju faktiskt rätt att ta hand om mitt eget barn och det är ju som så att vi anser att föräldrarna till de barn vi har på våra arbetsplatser ska vara hemma med sina barn när de är sjuka, vi har till och med regler som säger att de ska vara hemma i vissa lägen. Man kan ju fråga sig hur det kan komma sig att det då inte är så självklart och okej för oss själva, oss pedagoger, att stanna hemma med våra egna barn. Vi borde väl föregå med gott exempel eller ??!!

Nej nu ska jag ägna mig åt Yatzy (sonens kattunge), sonen, älsklingen och fotbollsmatchen på TV:n och JA ni läste rätt jag ska se på fotboll på tv (om ögonen håller sig öppna vill säga). 

SeYaa!!! //Katta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar